Cis van de Louw, Remy Lamberty, Martijn Sintemaartensdijk, DIKW, data warehousing, wat is een datawarehouse, data warehousing business intelligence

Data Management

Met vertrouwen bouwen op data

Data management bij DIKW

Data management heeft als doel om uw organisatie structureel te voorzien van hoogwaardige, consistente data. Data waar u op kunt vertrouwen. En dan gaat het vooral om die data, die u helpt om uw business doelen te bereiken. Data management staat ten dienste van uw bedrijfsstrategie en -doelstellingen, het is geen doel op zich. 

Data management vraagt om een integrale aanpak

De eerste vraag die opkomt is: welke data moet worden gemanaged? Een organisatie maakt gebruik van zoveel in- en externe data dat het ondoenlijk is alles op hetzelfde niveau te managen. Het is dus van belang te weten welke data voor uw organisatie het meest waardevol is of welke data extra bescherming behoeft, bv wat zijn de kritische data elementen in het kader van vertrouwelijkheid, privacy, risico management of externe rapportages? 

Dit vraagt om een integrale aanpak. De strategie en doelstellingen geven namelijk antwoord op de vraag. Zo ook externe toezichthouders, risico managers, compliance en uiteraard de wet- en regelgeving (zoals AVG).

 

Data management framework

Implementatie van data management

Het DIKW framework geeft overzicht over de onderwerpen van zowel het data governance als het data management. De data governance onderwerpen staan bovenaan in het framework. Dit zijn de onderwerpen die de richting en de organisatie van het data management vorm geven. De organisatiebrede fundamenten van het data management staan onderaan. Daartussen stroomt de data van bron naar gebruiker.

 

Onze oplossing

DIKW Intelligence helpt u dit framework te implementeren en begeleidt u in iedere stap.

DIKW Intelligence heeft op basis van haar ervaringen een eigen data management framework ontwikkeld dat rekening houdt met uw organisatie. 
Zoals de fase waarin de organisatie staat qua data management en de omvang en cultuur van uw organisatie.

 

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact op met Mark van Berkel

 

Mark van Berkel studeerde Bedrijfskundige Informatica. Na zijn studie begon hij op financiële afdelingen om zich daarna te richten op bedrijfsinformatie. Bij DIKW is hij naast zijn inhoudelijke adviseursrol verantwoordelijk voor de financiële gezondheid van de DIKW onderdelen. Soms moet je een organisatie of een team aanjagen, soms moet je ze tegenhouden. Mark zoekt altijd naar de balans. Dingen in beweging krijgen, daar ligt zijn kracht.   Mark is strategisch, is tactisch en schakelt makkelijk tussen organisatorische en de technische kanten van de business. Hij kijkt vooruit waar een organisatie naar toe moet. Hij wil met de klant de doelen halen, maar doet dit met aandacht voor de menselijke balans. De toegevoegde waarde van Mark is dat hij niet alleen de klant adviseert, maar deze ook begeleidt naar het uiteindelijke resultaat. Hij is het aanspreekpunt voor het management van de klant en weet het vertrouwen te krijgen.   Mark houdt zich voor zijn klanten met verschillende aspecten bezig. Om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn gebruikt en implementeert hij uiteenlopende referentiemodellen. De Analytical Roadmap en het Analytical Capability Maturity Model (ACMM) zijn voorbeelden van die modellen. Om een beeld te krijgen hoe dit in de praktijk werkt verwijzen we naar het whitepaper Designed for Change.    Een goed team moet zowel organisatorische als technische componenten hebben. Het maakt een team alleen maar sterker. Het is de uitdaging om de juiste mensen op de juiste plek te zetten. En met een ideaal team dat bestaat uit specialisten van de klant en specialisten van DIKW weet Mark de meest complexe vraagstukken tot een succes om te zetten.

Nieuws

Aedes data science workshop 2 van 3 door marco — last modified 07-02-2022
Voor Aedes organiseert DIKW drie workshops data science
AEDES innovatie boost datascience powered by DIKW door marco — last modified 11-11-2021
De innovatie boost van AEDES is binnen gehaald door de werkgroep Big data
AI Hub Midden Nederland gelanceerd! door marco — last modified 11-11-2021
DIKW is partner van de AI Hub Midden Nederland en ondersteund en helpt het MKB in de regio

Recente blogs

Met data de wind in de zeilen door marco — last modified 28-01-2022
Met data management kiest u de juiste koers
Hoe data leidt tot de optimalisatie van de customer journey door marco — last modified 02-11-2021
Ondersteun uw customer journey met data strategie
Wat is data engineering? door marco — last modified 03-02-2022
Hoe word je een data engineer?

Nieuws & Evenementen

Wettelijke rapportages, kan dat niet eenvoudiger, sneller en beter? door marco — last modified 24-01-2022
Herkent u dit? Toenemende rapportage druk, een toenemende belasting op IT middelen, werken van deadline naar deadline