Wim Lubbers, Wilco van Maanen, Jeroen Odijk, Marcel-Jan Krijgsman, Driss Taibi, DIKW, artificial intelligence, business intelligence, data science, data engineering, machine learning, deep learning, analytical roadmaps, cursus data science, nieuws, evenementen, blogs, referentiemodellen, whitepapers

Kennis

Delen is vermenigvuldigen. Kennis en ervaring gebundeld in modellen, methodieken, blogs & meer

Bij DIKW zit kennis delen in het DNA. Omdat onze consultants al meer dan 25 jaar in het vakgebied actief zijn, hebben we veel ervaring opgedaan in hoe we de dingen aan moeten pakken. Maar nog belangrijker, hoe we ze niet moeten aanpakken. De kennis en ervaring bundelen we in modellen, methodieken, blogsopleidingen, whitepapers en ons Customer Data Platform die we graag delen, zodat onze klanten daar optimaal gebruik van kunnen maken. Want delen is vermenigvuldigen.

Nieuws & Evenementen

We delen het actuele nieuws en evenementen van DIKW over onder andere samenwerkingen met organisaties om krachten te bundelen. Maar we laten ook cursisten aan het woord om te horen wat ze van onze opleidingen vinden. Ook delen we nieuws over over maatschappelijke organisaties en evenementen die we steunen.

Blogs

In onze blogs leest u interessante business cases en onderwerpen. We delen onze kennis en praktijkervaring over artificial intelligence (AI), business intelligence, data science, data engineering, data management, machine learning, deep learning, data warehousing, analytical roadmaps, data gedrevenheid en hoe dit in te zetten. Onze blogs zorgen voor verdieping, verbreding, praktische tips en toepassingen en geven inzicht en inspiratie. 

Referentiemodellen

We werken met verschillende modellen, methodieken en referentiemodellen waar we organisaties en bedrijven mee helpen om meerwaarde te creëren met data. Voorbeelden zijn het DIKW model (van data naar informatie naar kennis en wijsheid) en het Analytical Capability Maturity Model (ACMM).

Academy

Onze kennis en expertise delen we ook via opleidingen in de DIKW Academy. De cursus data science (Certified Data Science Professional) en de cursus data engineering (Certified Data Engineering Professional) zijn al jaren populaire opleidingen. In onze cursussen nemen we de nieuwste technieken en laatste ontwikkelingen uit het vakgebied mee. Onze docenten werken elke dag aan data science, data engineering, Business Intelligence en data management projecten voor verschillende klanten. Zo zijn zij op de hoogte wat er in het vakgebied speelt en lossen ze elke dag de uitdagingen die onze klanten hebben op.

De programma’s waarmee ze werken en de projecten bij klanten vertalen ze naar de opleidingen, cursussen en trainingen. Zo krijgen de cursisten door middel van praktijkvoorbeelden een goed beeld van wat er zich afspeelt in het datalandschap. Ook worden onze docenten uitgedaagd door de cursisten omdat ze zij hun ervaring, vragen en praktijkvoorbeelden meenemen vanuit het bedrijf of organisatie waar ze werkzaam zijn. Dat levert interessante cases op en is een win-win situatie.

Nick Wong studeerde aan de HEAO in Amsterdam. Hij koos daarvoor de juridische richting, maar had wel een commercieel vakkenpakket. Hij wist al vroeg dat hij met mensen wilde werken. In 1997 werd hij overgehaald om bij een softwarebedrijf de BI producten te gaan verkopen. Zo rolde hij bij een technisch bedrijf de wereld van de data in.  Nick is analytisch en een bruggenbouwer. En hij weet een klant goed te doorgronden, zodat hij weet wat er in een bedrijf gebeurt. Nick is geen techneut, maar kan wel de vertaalslag maken. Hij maakt data inzichtelijk voor de klant, kan op alle niveaus schakelen en wil graag met de klant mee groeien. Maar aan de andere kant wil hij ook dingen onderzoeken die nog niet eerder zijn gelukt.    Binnen DIKW probeert Nick de verschillende takken te verbinden en deze zo aan te bieden aan het MKB. Bluemine is er om de klant te ontzorgen. De consultancy tak is er om de oplossingen te implementeren en de Academy is voor opleiding. Zo kan DIKW een compleet pakket aan de kant aanbieden. Daarnaast probeert Nick aan klanten altijd de vertaalslag te maken naar een investering in data. Een investering die zich terugverdient. Dit proces is Return on Data (RoD).    De wereld verandert en DIKW verandert mee. DIKW biedt een totaaloplossing voor de klant. Het is dan ook de bedoeling dat dit duidelijk is en zo de klant op meerdere manieren aan DIKW  bindt. Maar dat verandermanagement traject op het commerciële vlak dat is waar Nick zich mee bezig houdt.

Thumbnail First

Nieuws & Evenementen

Interessante ontwikkelingen.

Lees verder

Thumbnail First

Blogs

Lees hier de door ons gepubliceerde blogs.

Lees verder

Thumbnail First

Whitepapers

Wij delen kennis via deze whitepapers.

Lees verder

Thumbnail First

Referentiemodellen

Referentiemodellen geven beter inzicht.

Lees verder