Nick Wong

Sales Director
Nick Wong

“Uiteindelijk draait het om vertrouwen”

Telefoon: +31624694377 of +31303078743

E-mail: nick.wong@dikw.com

Blogs van Nick

De waarde van data voor het MKB door marco — last modified 09-12-2021
Bluemine ontzorgt MKB door data beheer
Laat data voor u renderen! door marco — last modified 08-02-2022
Bluemine: Analytics as a service
In het verleden behaalde resultaten... door marco — last modified 02-11-2021
Data zorgt voor betere resultaten in de toekomst

Nick Wong studeerde aan de HEAO in Amsterdam. Hij koos daarvoor de juridische richting, maar had wel een commercieel vakkenpakket. Hij wist al vroeg dat hij met mensen wilde werken. In 1997 werd hij overgehaald om bij een softwarebedrijf de BI producten te gaan verkopen. Zo rolde hij bij een technisch bedrijf de wereld van de data in.

Nick is analytisch en een bruggenbouwer. En hij weet een klant goed te doorgronden, zodat hij weet wat er in een bedrijf gebeurt. Nick is geen techneut, maar kan wel de vertaalslag maken. Hij maakt data inzichtelijk voor de klant, kan op alle niveaus schakelen en wil graag met de klant mee groeien. Maar aan de andere kant wil hij ook dingen onderzoeken die nog niet eerder zijn gelukt.  

Binnen DIKW probeert Nick de verschillende takken te verbinden en deze zo aan te bieden aan het MKB. Bluemine is er om de klant te ontzorgen. De consultancy tak is er om de oplossingen te implementeren en de DIKW Academy is voor opleiding. Zo kan DIKW een compleet pakket aan de kant aanbieden. Daarnaast probeert Nick aan klanten altijd de vertaalslag te maken naar een investering in data. Een investering die zich terugverdient. Dit proces is Return on Data (RoD).  

De wereld verandert en DIKW verandert mee. DIKW biedt een totaaloplossing voor de klant. Het is dan ook de bedoeling dat dit duidelijk is en zo de klant op meerdere manieren aan DIKW  bindt. Maar dat verandermanagement traject op het commerciële vlak dat is waar Nick zich mee bezig houdt.

Collega's van Nick

Aniel Narain door admin — last modified 20-04-2022
Managing Partner | Senior Consultant | HR & Marketing
Hugo Koopmans door admin — last modified 01-02-2022
Managing Partner & Chief Data Science | CTO Sensing Clues  | Docent DIKW Academy
Mark van Berkel door admin — last modified 21-12-2021
Managing Partner | Analytical Champion | Finance
Nick Wong door admin — last modified 21-12-2021
Sales Director