Mark van Berkel

Managing Partner | Analytical Champion | Finance
Mark van Berkel

"Een ideaal team kan alles aan” 

Telefoon: +31612369814 of +31303078743

E-mail: mark.van.berkel@dikw.com

Blogs van Mark

30 jaar intelligence: Nieuwe uitdagingen om met data waarde toe te voegen door marco — last modified 08-02-2022
Van oude computerterminal naar smartphone
Kijk verder dan je dashboard door marco — last modified 01-02-2022
Met de DIKW Analytical Roadmap kijk je verder!
Op naar een mooi data gedreven 2022! door marco — last modified 14-12-2021
Data gedreven organisatie dient blijvend te worden gevoed

Mark van Berkel studeerde Bedrijfskundige Informatica. Na zijn studie begon hij op financiële afdelingen om zich daarna te richten op bedrijfsinformatie. Bij DIKW is hij naast zijn inhoudelijke adviseursrol verantwoordelijk voor de financiële gezondheid van de DIKW onderdelen. Soms moet je een organisatie of een team aanjagen, soms moet je ze tegenhouden. Mark zoekt altijd naar de balans. Dingen in beweging krijgen, daar ligt zijn kracht. 

Mark is strategisch, is tactisch en schakelt makkelijk tussen organisatorische en de technische kanten van de business. Hij kijkt vooruit waar een organisatie naar toe moet. Hij wil met de klant de doelen halen, maar doet dit met aandacht voor de menselijke balans. De toegevoegde waarde van Mark is dat hij niet alleen de klant adviseert, maar deze ook begeleidt naar het uiteindelijke resultaat. Hij is het aanspreekpunt voor het management van de klant en weet het vertrouwen te krijgen. 

Mark houdt zich voor zijn klanten met verschillende aspecten bezig. Om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn gebruikt en implementeert hij uiteenlopende referentiemodellen. De Analytical Roadmap en het Analytical Capability Maturity Model (ACMM) zijn voorbeelden van die modellen. Om een beeld te krijgen hoe dit in de praktijk werkt verwijzen we naar het whitepaper Designed for Change.  

Een goed team moet zowel organisatorische als technische componenten hebben. Het maakt een team alleen maar sterker. Het is de uitdaging om de juiste mensen op de juiste plek te zetten. En met een ideaal team dat bestaat uit specialisten van de klant en specialisten van DIKW weet Mark de meest complexe vraagstukken tot een succes om te zetten.

Collega's van Mark

Aniel Narain door admin — last modified 20-04-2022
Managing Partner | Senior Consultant | HR & Marketing
Dinand Kleijbeuker door admin — last modified 21-12-2021
Business Intelligence Consultant
Hugo Koopmans door admin — last modified 01-02-2022
Managing Partner & Chief Data Science | CTO Sensing Clues  | Docent DIKW Academy
Jeroen Odijk door admin — last modified 21-12-2021
Senior Data Management Consultant