Jeroen Odijk

Senior Data Management Consultant
Jeroen Odijk

“Ook data gedreven werk is mensen gedreven werk” 

Telefoon: +31303078743

E-mail: jeroen.odijk@dikw.com

Blogs van Jeroen

Met data de wind in de zeilen door marco — last modified 28-01-2022
Met data management kiest u de juiste koers

Jeroen Odijk studeerde Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven en studeerde af in de richting operational research en statistiek. Na zijn studie ging hij als informatie analist aan de slag bij KPN. Hij volgde vervolgens de opleiding Informatietechnologie aan de Universiteit Leiden. Na zijn functie als informatie analist bij het toenmalige TPG ging hij bij ING aan de slag  als data manager. Daar was hij medeverantwoordelijk voor de klantendata(bases) van de afdeling Customer Intelligence. Daar maakte hij ook de de eerste ontwikkelingen in machine learning mee. 

Vanaf 2006 werkte hij als business consultant bij de afdeling Informatie Management van een verzekeraar. Daar heeft hij onder andere lean six sigma geïntroduceerd als black belt, verschillende implementatie trajecten gedaan (SolvencyII, GDPR) en ook het data management vorm gegeven. Ook is hij daar een tijdje de voorzitter van de OR geweest.  

In 2019 volgde de opleiding CDSP van de DIKW Academy en belandde zo bij DIKW. 

Jeroen is een verbinder, ervaren en breed georiënteerd. Hij is analytisch, pragmatisch, stressbestendig en resultaatgericht. Door de jaren heen heeft Jeroen een visie op data management ontwikkeld en draagt deze ook uit, o.a. als docent van de DIKW Academy. Hij is een teamplayer en doet aan coaching in een team.   

Bij klanten werkt Jeroen met de DIKW piramide, het Analytical Capability Maturity Model (ACMM) en Data science waardeketen. Bij ALFAM werkte Jeroen aan het plannen, adviseren en implementeren van het data governance en data management. Uiteindelijk gaat het bij elk bedrijf of organisatie om het creëren van waarde met data.

De wereld verandert snel en dat geldt ook voor de wereld van data science en data management. Het beschikbaar maken van data wordt steeds belangrijker. Met de ruime kennis en expertise van Jeroen zorgt hij ervoor dat de klant altijd de beste oplossing krijgt.

Collega's van Jeroen

Er is nog een plekje vrij door Nick van de Venn — last modified 20-04-2022
Vacature data engineer
Wim Lubbers door marco — last modified 28-12-2021
Azure Data Engineer | Solution Architect | Docent DIKW Academy
Wilco van Maanen door admin — last modified 21-12-2021
Data Scientist | Data Engineer | Docent DIKW Academy
Thomas Bots door marco — last modified 21-12-2021
Intelligence System Support
Roland Zoet door admin — last modified 21-12-2021
Data Scientist | Business Intelligence Consultant
Rob Reichardt door admin — last modified 31-01-2022
Certified MarkLogic Developer