Hugo Koopmans

Managing Partner & Chief Data Science | CTO Sensing Clues  | Docent DIKW Academy
Hugo Koopmans

“Met algoritmes kun je de werkelijkheid begrijpen”

Tel: +31643106780 of +31303078743

E-mail: hugo.koopmans@dikw.com

Blogs van Hugo

Smells like AI door marco — last modified 01-11-2021
Artificial Intelligence creëert nieuwe muziek
Met data bijdragen aan een betere wereld door marco — last modified 18-02-2022
DIKW is partner van Sensing Clues
De zeven pilaren van DataOps door marco — last modified 02-11-2021
DataOps wordt gedefinieerd door zeven hoofdkenmerken

Hugo Koopmans studeerde aan de MTS, de HTS en volgde de studie Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij rondde de studie af, maar na 10 jaar werktuigbouwkunde bleek er nog een ander domein dat minstens zo interessant was, dat van de kunstmatige intelligentie. Zijn passie lag ergens anders. 

Hugo is nieuwsgierig, creatief en houdt zich bezig met de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), algoritmes, (Baysiaanse) statistiek en het verwerken van natuurlijke taal in een semantische kennis graaf. Voor klanten is Hugo iemand die breed kan adviseren maar vooral dingen doet. Hij is pas tevreden als het aantoonbaar is dat een data gedreven toepassing waarde creëert voor de klant  n de klant dus echt verder helpt.

Hugo is de initiatiefnemer en de drijvende kracht achter de DIKW Academy. Hier ligt ook een groot deel van zijn passie. Het opleiden van data scientists en data engineers is waar hij goed in is en waar hij ook zijn didactische vaardigheden kan gebruiken. Referentiemodellen, zoals het  Analytical Capability Maturity Model (ACMM) ontwikkelde hij zelf op basis van het werk van Thomas Davenport. Hugo wil met zijn werk ook de wereld een beetje beter maken. HIj is dan ook al jaren verbonden aan Sensing Clues, een organisatie die in zich inzet om wildlife te beschermen. Daarvoor worden innovatieve apps ontwikkeld met de techniek van AI. Een voorbeeld is de SERVAL geluidsensor. In dit blog wordt uitgelegd wat het is en hoe dit werkt. 

De wereld verandert snel, maar dat maakt het werk van Hugo alleen maar uitdagender. Hij is steeds bezig met het vinden van nieuwe vormen en toepassingen van data om de klanten van DIKW nog betere oplossingen te bieden. Voor deze ‘nerd’ is geen dag hetzelfde.

Collega's van Hugo

Roland Zoet door admin — last modified 21-12-2021
Data Scientist | Business Intelligence Consultant
Patrick Meulstee door admin — last modified 21-12-2021
Data Scientist | Business Intelligence Consultant | Docent DIKW Academy
Nick Wong door admin — last modified 21-12-2021
Sales Director
Mark van Berkel door admin — last modified 21-12-2021
Managing Partner | Analytical Champion | Finance