Driss Taibi

Business Intelligence Consultant
Driss Taibi

“Ik ben de olie van het team” 

Telefoon: +31612345678 of +31303078743

E-mail: driss.talbi@dikw.com

Driss Taibi volgde de HAVO en ging daarna al snel aan het werk. Hij ging als salesmanager bij internetprovider XS4ALL aan de slag. Daarna maakte hij de overstap naar het huidige ZIGGO, waar hij door verschillende overnames en reorganisaties werkte als applicatiebeheerder en ook in aanraking kwam met data warehousing en data science. Door een reorganisatie raakte hij zijn baan kwijt en volgde de opleiding Certified Data Science Professional (CDSP) bij de DIKW Academy. Na de afronding van deze opleiding kwam hij bij DIKW in dienst.

Driss werkt snel en nauwkeurig, houdt van programmeren en als hij bij een klant aan de slag gaat, gaat de productie omhoog. Hij is communicatief vaardig, pragmatisch, flexibel, analytisch en heeft een brede kennis. Driss heeft een oplossend vermogen en heeft oog voor de details. 

De DIKW Accelerator, oftewel het DIKW model met de vier stappen om tot een data gedreven organisatie te komen, is een referentiemodel wat Driss vaak gebruikt. Daarnaast maakt hij ook gebruik van het Intelligence Systeem Referentie Architectuur (ISRA model).

De wereld verandert en data warehousing en data science worden steeds belangrijker. Met de juiste interpretatie van data kunnen betere resultaten worden behaald. Met de ruime kennis van Driss zorgt hij ervoor dat de klant altijd de beste oplossing krijgt.

Collega's van Driss

Wilco van Maanen door admin — last modified 21-12-2021
Data Scientist | Data Engineer | Docent DIKW Academy
Roland Zoet door admin — last modified 21-12-2021
Data Scientist | Business Intelligence Consultant
Marcel-Jan Krijgsman door admin — last modified 30-12-2021
Data Engineer
Jan Willem Borrius door admin — last modified 21-12-2021
Senior Business Intelligence Consultant