PoolParty Semantic Suite

PoolParty Semantic Suite is technologie van wereldklasse voor meta data management

De Semantic Web Company is opgericht in 2004 en is de leverancier van PoolParty Semantic Suite. Als toonaangevende leverancier van op kennis-graaf gebaseerde metadata-, zoek- en analyse oplossingen ondersteunt de Semantic Web Company haar klanten bij de ontwikkeling en implementatie van enterprise knowledge graphs, bij de extractie van bruikbare kennis uit grote datasets en bij de integratie en koppeling van gestructureerde en ongestructureerde data. Het technologiebedrijf helpt organisaties ook bij het ontwikkelen van strategieën die de efficiënte invoering en implementatie van innovatieve grafiek technologieën ondersteunen.

Aangezien DIKW actief is op het gebied van data en meta data management oplossingen voor onder andere AI en AI-toepassingen is het dan ook geen verrassing dat PoolParty een partner is van DIKW en daarmee onderdeel is van het ecosysteem van DIKW.

PoolPartyElk bedrijf of organisatie ongeacht in welke branche of sector het werkzaam is, is steeds meer afhankelijk van goed bruikbare en inhoudelijk correcte gegevens, oftewel data. Dit is niet alleen nodig om alle activiteiten soepel te laten verlopen. Maar het zorgt er ook voor dat een organisatie zich onderscheidt van de rest. Data zorgt voor een onderscheidend vermogen en leidt tot kansen en voorsprong voor bedrijven. Bij DIKW weten we dat als geen ander. Elke dag werken we bij klanten om met data het verschil te maken. Maar we weten net als PoolParty dat het onderhouden en het efficiënt organiseren en managen van data een uitdaging is. Veel data waar organisaties mee werken is ongestructureerd en kan zo niet een meerwaarde vormen.

Volgens experts zal in 2025 80 procent van alle geproduceerde gegevens ongestructureerd zijn. Voor organisaties is het de kunst om dit te verminderen en data wel te structureren zodat  kennis uit data kan worden gegenereerd. Tools zoals Poolparty helpen organisaties grip te krijgen en houden op de enorme hoeveelheid aan bronnen van data en toepassingen voor die data. Zo kan men onderbouwde keuzes maken. Men kan dit handmatig doen, maar dat kost veel tijd en resources, en is dus niet haalbaar. PoolParty Semantic Suite zorgt ervoor dat de stappen die dienen te worden genomen voor een goede analyse van data, text mining en kennis ontdekking kan worden geautomatiseerd. De PoolParty Semantic Suite software creëert een 360-graden weergave van de bedrijfsobjecten en haalt het maximale uit alle data.

PoolParty Semantic Suite biedt de nodige middelen en algoritmen om bedrijfsbrede bestaande data en content om te zetten in krachtige kennis systemen door artificial intelligence en menselijke intelligentie te combineren in een semantische kennis graaf. 

DIKW helpt haar klanten ook data bruikbaar te maken. Dat bruikbaar maken noemen wij waarde toevoegen. Het partnership met PoolParty en het gebruik van PoolParty Semantic Suite ligt dan ook voor de hand. Zo levert DIKW met deze software ook weer meerwaarde voor de organisatie en haar klanten.

Ga voor meer informatie over PoolParty Semantic Suite naar de website.

Over het organiseren en managen van data schreven we dit blog.