Thomas Bots, Wilco van Maanen, Brian Lens, Cis van de Louw, Marcel-Jan Krijgsman, Jan-Maarten Prevoo, Marco van den Doel, Jeroen Odijk, Hugo Koopmans, Wim Lubbers, Mark van Berkel, DIKW, data science opleidingen, advisering op het gebied van data consultancy, implementatie, beheer, data gedreven toepassingen en oplossingen

Wie zijn wij

DIKW Intelligence staat voor #MaximumFun, #MaximumKnowledge en #MaximumDeal

DIKW Intelligence bestaat sinds 2007 en is een toonaangevende full-service dienstverlener op het gebied van Intelligence. Full-service betekent integrale dienstverlening van: opleidingen, advisering, consultancy, ontwikkeling, implementatie en beheer van data gedreven toepassingen en oplossingen. DIKW is een kennis-intensieve, agile en no-nonsense organisatie, die snel wil kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

DIKW heeft tot doel het leveren van hoogwaardige kennis, diensten en producten op het gebied van Intelligence. DIKW wil een directe bijdrage leveren aan de inrichting, de toepassing en het beheer van de Intelligence-functie binnen organisaties.

DIKW is een organisatie waar mensen graag bij willen werken. De bedrijfscultuur wordt gekenmerkt door: #MaximumFun, #MaximumKnowledge en #MaximumDeal.

Dankzij de ruime ervaring in het vakgebied, persoonlijke betrokkenheid en toewijding leveren onze consultants keer op keer vakmanschap. Continue investering in kennis, ondernemerschap en innovatie staan centraal bij DIKW.

De beschikbaarheid van informatie neemt exponentieel toe. De overvloed aan informatie vereist een goed doordachte, continue en systematische aanpak, behandeling en analyse van deze informatie. Dit met als doel om bedrijfsmatig, competitief en/of strategisch voordeel te behalen. Data gedreven besluitvorming speelt in toenemende mate een belangrijke rol in de bedrijfsvoering. Organisaties die in staat zijn om systematisch data en informatie om te zetten in kennis en wijsheid, zullen sneller en effectiever tot betere besluitvorming komen.

Waar staan we voor

Wanneer je bij DIKW werkt dan word je onderdeel van een groep professionals die in gezamenlijkheid werken aan een aantal thema's, die we hieronder graag toelichten.

#MaximumFun

We hebben met zijn allen één ding gemeen. Iedereen die bij DIKW werkt heeft passie voor data en alles wat je daarmee kunt doen voor onze klanten.

Natuurlijk zijn we niet alleen maar met werken bezig.

Het is goed om op zijn tijd activiteiten te ondernemen waar we sociaal met elkaar inter acteren. Zo hebben de jaarlijkse traditie van het kerstdiner, waar we dan samen met onze partners chique uit eten gaan in een mooi en goed restaurant.

Maar ook de Jaarlijkse BBQ is altijd weer een leuke gelegenheid om samen met onze partners en eventuele kinderen te genieten van een hapje en een drankje en de prachtige locatie die uitgekozen wordt door het secretariaat.

En uiteraard mogen we de Scorito Poule niet vergeten, hierin nemen de "voetbalkenners" het op tegen het voorspellingsalgoritme. Want ja we blijven natuurlijk wel een beetje data 'gekkies' ;-)


Aniel Narain studeerde Technische Bedrijfskunde aan de HTS in Leeuwarden en deed 8 jaar daarna “General Management” aan Nyenrode . Bij toeval rolde hij in de jaren 90 de ICT in. Zijn bedrijfskundige achtergrond vind je terug in zijn werkwijze. Aniel denkt in structuren en is altijd op zoek om processen kwalitatief en meetbaar te maken. Er zijn altijd verbeteringen. Alles kan altijd beter.  Aniel is resultaatgericht en denkt in oplossingen. Hij communiceert direct, is sterk analytisch en door zijn nuance blijft hij neutraal en weet hij voldoende afstand te bewaren. De toegevoegde waarde voor klanten is de frisse blik die Aniel mee brengt. Hij kan snel de analyse maken  wat er in een bedrijf moet gebeuren. Hij denkt “Out of the box” en de oplossingen die worden geboden zorgen voor de klant en de organisatie een hoge gebruiksvriendelijkheid wat resulteert in klanttevredenheid.  Aniel houdt zich voor zijn klanten met verschillende aspecten bezig en. Om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn gebruikt en implementeert hij uiteenlopende referentiemodellen. De Analytical Roadmap en het Analytical Capability Maturity Model (ACMM) zijn voorbeelden van die modellen. Om een beeld te krijgen hoe dit in de praktijk werkt verwijzen we naar dit whitepaper over geld en data.    De wereld verandert en in een veranderende wereld moet en kan altijd alles beter. Er zijn altijd betere en efficiëntere innovatieve oplossingen. Innovatie ontstaat vaak uit frustratie. Daarom zoekt DIKW voor zijn klanten altijd naar de beste Datawarehouse en Business Intelligence verbeteringen en oplossingen.

#MaximumKnowledge

Kennis is onze belangrijkste asset, deze delen wij graag. Het delen van deze kennis doen we op verschillende manieren. Onze mede-ondernemers:

  • Schrijven blogs over onderwerpen die relevant zijn voor het vakgebied en onze klanten;
  • Ontwikkelen referentiemodellen op basis van theoretische kennis en praktijkervaring;
  • Schrijven whitepapers, om onze stakeholders diepgaander inzicht te geven in specifieke zaken;
  • Ontwikkelen opleidingen, waarmee ze kennis overdragen die ze zelf hebben opgedaan tijdens werkzaamheden.

In onze Competence Centers werken en klankborden we in groepen aan het ontwikkelen van al deze zaken, wij zijn namelijk van mening dat we samen meer weten dan ieder op zich. Een van de vele manieren die we gebruiken is het houden van kennisdebatten. Daarnaast maken we intern gebruik van onze slack kanalen, het intranet, trello-borden voor de interne projecten .

#MaximumDeal

Bij al dat werken hoort een eerlijke beloning. Bij DIKW zijn wij van mening dat de beloning die we ontvangen voor onze werkzaamheden zoveel mogelijk moet gaan naar de mensen die hier de bijdrage aan leveren. In de loop der jaren hebben we een bedrijf opgebouwd waarin we dit kunnen doen. In gezamenlijkheid hebben we een beloningsmodel samengesteld waarbij iedereen krijgt wat hem/haar toekomt. Wil jij weten hoe dit in elkaar steekt? Kom dan een langs voor een kop koffie.