academy

DIKW Academy

Het opleidingsinstituut voor opleidingen op gebied van data science, data engineering, business intelligence, artificial intelligence en data warehousing

Het werk van een data scientist, data engineer of data analist is veelzijdig. Het vakgebied is continue in beweging. Hoe blijf je dan als professional up-to-date en hoe ontwikkel jij je verder en verbeter jij je vaardigheden als data scientist of data engineer? Dat doe je via de verschillende opleidingen van de DIKW Academy

Kennis delen zit in ons DNA. In de DIKW Academy delen we graag onze kennis van data science, data engineering, business intelligence, artificial intelligence, data warehousing en de laatste ontwikkelingen in het vakgebied met studenten, klanten en collega's.

De data science opleiding, data engineering opleiding, en andere opleidingen op het gebied van artificial intelligence en andere terreinen worden gegeven door de consultants van DIKW. Naast consultant zijn zij ook docent. Zij werken dagelijks in het vakgebied en zijn daardoor op de hoogte van wat er toe doet. Daarnaast heeft iedereen zijn eigen specialisme. Door dat je tijdens de opleiding van verschillende docenten les krijgt zorgt dat ervoor dat je een goed beeld krijgt wat er speelt in het datalandschap.

Wat de DIKW Academy uniek maakt is de combinatie van theorie en praktijk. Je zit niet uren in de boeken en je doet ook kennis op die niet in de boeken te vinden is. Vervolgens breng je de geleerde theorie in de praktijk. Vrijwel elke opleiding bestaat uit een praktijkopdracht. Vaak passen de cursisten in de opdracht de opgedane kennis direct toe op een probleem of vraag uit hun eigen werkveld. Zo zet de cursist de theorie effectief in zijn of haar werkomgeving. Uiteindelijk behaal jij je data science certificaat.

Kennen Python, Docker, kubernetes, Kibana, Big Data en REST API’s voor jouw geen geheimen of wil jij je kennis en vaardigheden over deze toepassingen als data scientist of data analist verbeteren? En ben je toe aan de volgende stap in jouw carriere?

Metrokaart

(credits go to http://nirvacana.com/thoughts/)

Hugo Koopmans studeerde aan de MTS, de HTS en volgde de studie Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij rondde de studie af, maar na 10 jaar werktuigbouwkunde bleek er nog een ander domein dat minstens zo interessant was, dat van de kunstmatige intelligentie. Zijn passie lag ergens anders.   Hugo is nieuwsgierig, creatief en houdt zich bezig met de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), algoritmes, (Baysiaanse) statistiek en het verwerken van natuurlijke taal in een semantische kennis graaf. Voor klanten is Hugo iemand die breed kan adviseren maar vooral dingen doet. Hij is pas tevreden als het aantoonbaar is dat een data gedreven toepassing waarde creëert voor de klant  n de klant dus echt verder helpt.  Hugo is de initiatiefnemer en de drijvende kracht achter de DIKW Academy. Hier ligt ook een groot deel van zijn passie. Het opleiden van data scientists en data engineers is waar hij goed in is en waar hij ook zijn didactische vaardigheden kan gebruiken. Referentiemodellen, zoals het  Analytical Capability Maturity Model (ACMM) ontwikkelde hij zelf op basis van het werk van Thomas Davenport. Hugo wil met zijn werk ook de wereld een beetje beter maken. HIj is dan ook al jaren verbonden aan Sensing Clues, een organisatie die in zich inzet om wildlife te beschermen. Daarvoor worden innovatieve apps ontwikkeld met de techniek van AI. Een voorbeeld is de SERVAL geluidsensor. In dit whitepaper wordt uitgelegd wat het is en hoe dit werkt.   De wereld verandert snel, maar dat maakt het werk van Hugo alleen maar uitdagender. Hij is steeds bezig met het vinden van nieuwe vormen en toepassingen van data om de klanten van DIKW nog betere oplossingen te bieden. Voor deze ‘nerd’ is geen dag hetzelfde.

Nieuws

Wettelijke rapportages, kan dat niet eenvoudiger, sneller en beter? door Marco van den Doel — last modified 11-11-2021
Herkent u dit? Toenemende rapportage druk, een toenemende belasting op IT middelen, werken van deadline naar deadline

DIKW Academy recente blogs

There are currently no items in this folder.

DIKW Academy Nieuws & Evenementen

Black Friday deal! door Marco van den Doel — last modified 25-11-2021
Black Friday: 1000,- euro korting op onze opleidingen (CDSP & CDEP)
"Coronaproof" maken van ons Academy lokaal door Marco van den Doel — last modified 26-11-2021
De komende tijd zal Nederland zich langzaam omvormen tot een anderhalve meter samenleving. Wij passen ons leslokaal daar op aan zodat de cursisten veilig kunnen leren
CPPDS: Een diepgaand doelgericht on business programma door Marco van den Doel — last modified 15-10-2021
Diploma uitreiking en interview met nieuwe data science champions!