Jacqueline Di Quinzio, Aniel Narain, Jan-Maarten Prevoo, DIKW, waarde creeren, sap bi, self service bi, oracle bi, sas bi, business intelligence, data warehousing, data science, bi tool, wat is bi, wat is business intelligence, bi specialist, sap bi

Wat doen we

Vertrouwen bouwen, transformeren en waarde creëren met data

Data waar u op kunt bouwen en vertrouwen

In een snel veranderende wereld houden wij controle over uw gegevens van iedere structuur. Dit doen we door een data warehouse te bouwen waarin zowel in real time als in batch data wordt ververst. Het maakt niet uit of uw streaming data heeft of dat uw data betrouwbaar moet zijn omdat u moet voldoen aan bepaalde wet- en regelgeving. De DIKW DWH Accelerator (™) technologie voor data warehouses en onze jarenlange ervaring in het bouwen van corporate data warehouses die ‘designed for change’ zijn zorgen op elke schaal voor bruikbare data die waarde creëert. 

Meer informatie over data warehousing en de toepassingen vindt u hier.     

Wij transformeren uw organisatie naar een data gedreven analytische speler

Business intelligence is een intern proces. Business intelligence wordt ingezet om besluiten en beslissingen te nemen voor elk intern doel of toepassing dat volledig of deels gebaseerd is op data en niet op onderbuikgevoelens. DIKW weet hoe we uw organisatie kunnen transformeren naar een data gedreven analytische speler. Met behulp van ons Analytical Capability Maturity Model (ACMM) beoordelen, analyseren, implementeren en verbeteren we uiteindelijk de data gedreven verandering die nodig is om met uw data waarde te creëren.

Meer informatie over business intelligence en de toepassingen vindt u hier.

Wij creëren waarde uit uw gegevens

Data science gaat niet over het uitpluizen van de mate van onzekerheid in uw databases en datasets. Wij ontwikkelen en implementeren data gedreven modellen op basis van voorspellende analyses. Van eenvoudige beslissingsbomen tot complexe regressiemodellen. We richten ons op basis van de best beschikbare en relevante data om waardevolle data science producten en oplossingen te bieden. Deze oplossingen voegen waarde toe aan uw business en aan uw propositie richting uw klanten. Met data science halen we de maximale waarde uit uw gegevens. 

Het Data science waardeketen model is een model dat de verschillende aspecten beschrijft die nodig zijn voor het succesvol inzetten van data science om waarde te creëren voor uw organisatie.

Meer informatie over data science en de toepassingen vindt u hier.

Kennis delen door een combinatie van theorie en praktijk 

In de DIKW Academy delen we ons kennis en expertise. Kennis delen zit in ons DNA. In de DIKW Academy delen we graag onze kennis van data science, data engineering, business intelligence, artificial intelligence, data warehousing en de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Wat de opleidingen uniek maakt is dat u les krijgt van de consultants van DIKW Intelligence. Onze consultants werken dagelijks bij onze klanten en dragen deze kennis graag op een didactisch verantwoorde manier over aan de studenten.

Meer informatie over de DIKW Academy vindt u hier. 

Customer Data Platform as a Service

Het is niet nodig om alle hardware, software en licenties in te kopen. Met Bluemine hebben wij het Customer Data Platform in huis waarop we uw organisatie aansluiten. U heeft uw eigen data warehouse staan in ons ISO 27001 gecertificeerde datacenter. Onze ISO 27001 gecertificeerde organisatie zorgt ervoor dat alles “up and running” is en blijft en ontzorgt u op dat gebied volledig tegen een vaste prijs per maand. Uiteraard kunt u uw Customer Data Platform uitbreiden met behulp van de flexibele dienstverlening van Bluemine. Nieuwe rapportages of data science voorspelmodellen worden in gezamenlijk overleg met uw organisatie gerealiseerd en geïmplementeerd. Bluemine helpt uw groei realiseren door het benutten van uw data!

Meer informatie over Bluemine vindt u hier. 

Nick Wong studeerde aan de HEAO in Amsterdam. Hij koos daarvoor de juridische richting, maar had wel een commercieel vakkenpakket. Hij wist al vroeg dat hij met mensen wilde werken. In 1997 werd hij overgehaald om bij een softwarebedrijf de BI producten te gaan verkopen. Zo rolde hij bij een technisch bedrijf de wereld van de data in.  Nick is analytisch en een bruggenbouwer. En hij weet een klant goed te doorgronden, zodat hij weet wat er in een bedrijf gebeurt. Nick is geen techneut, maar kan wel de vertaalslag maken. Hij maakt data inzichtelijk voor de klant, kan op alle niveaus schakelen en wil graag met de klant mee groeien. Maar aan de andere kant wil hij ook dingen onderzoeken die nog niet eerder zijn gelukt.    Binnen DIKW probeert Nick de verschillende takken te verbinden en deze zo aan te bieden aan het MKB. Bluemine is er om de klant te ontzorgen. De consultancy tak is er om de oplossingen te implementeren en de Academy is voor opleiding. Zo kan DIKW een compleet pakket aan de kant aanbieden. Daarnaast probeert Nick aan klanten altijd de vertaalslag te maken naar een investering in data. Een investering die zich terugverdient. Dit proces is Return on Data (RoD).    De wereld verandert en DIKW verandert mee. DIKW biedt een totaaloplossing voor de klant. Het is dan ook de bedoeling dat dit duidelijk is en zo de klant op meerdere manieren aan DIKW  bindt. Maar dat verandermanagement traject op het commerciële vlak dat is waar Nick zich mee bezig houdt.

Meest recente blogs

Bayesiaanse Statistiek door Marc Jacobs — last modified 25-07-2022
Wiskundig raamwerk voor ouderwets leren
Van pizzakoerier naar business intelligence consultant door Nick van de Venn — last modified 15-12-2022
Het verhaal hoe Brian een vaste waarde werd binnen DIKW
DIKW Academy: Waar theorie en praktijk samen komen door marco — last modified 21-02-2022
DIKW docenten delen hun expertise uit de praktijk
Thumbnail First

Data Warehousing

Van DW naar BI

Lees verder

Thumbnail First

Business Intelligence

Waar staat uw organisatie?

Lees verder

Thumbnail First

Data Science

Wij voorspellen de toekomst.

Lees verder

Thumbnail First

DIKW Academy

Ons opleidingsinstituut

Lees verder

Thumbnail First

Bluemine

Ons Customer Data Platform

Lees verder