Het DIKW-logo visualiseert het verandertraject dat wij met u als klant willen ingaan

Het nieuwe DIKW-logo vertelt wie wij zijn en wat wij voor u willen betekenen. We lichten het hier graag toe.

DIKW staat voor de termen Data, Informatie, Kennis en Wijsheid. Vier stappen in een groei- en verandertraject, een metamorfose, waarmee wij als intelligence-specialist bedrijven zoals dat van u helpen om beter om te gaan met uw informatiemanagement. Wij adviseren, begeleiden en leiden u op.

Elk bedrijf herkent het wel: de overload aan data binnen en buiten uw organisatie. Een schat aan gegevens. Data is de nieuwe olie. Maar waar begint u en hoe haalt u de echte essentie uit die gegevens?

Wij leren u uit uw data de juiste informatie te filteren, zodat u die kunt lezen als een boek. Een digitaal boek wel te verstaan.

Vervolgens leren wij u die informatie om te zetten in overstijgende kennis, als ‘management summary’. Kennis die u de materie laat overstijgen. U bent beter in staat te analyseren en informatie samen te vatten, om de juiste managementbeslissingen te nemen.

Het einddoel is wijsheid, het vermogen om van afstand de data en informatie te overzien, op hoog niveau te overstijgen. Niet voor niets kozen wij voor de symboliek van de zeearend: het is de koning van alle vogels, met een razendscherpe blik (acht keer scherper dan de mens) en met veel meer kleurnuances. Vanuit de cloud overziet u uw bedrijf en de wereld eromheen en kunt u razendsnel en goed onderbouwd beslissingen nemen.

De metamorfose die wij als DIKW graag met onze klanten aangaan, een groeiproces in vier stappen, komt heel nadrukkelijk en herkenbaar tot uitdrukking in ons nieuwe logo.

Design

Het DIKW-logo werd ontworpen door Walter Goyen van Liqua uit Amersfoort. Hij ontwikkelde ook de huisstijl en deze website.