ALFAM Consumer Credit

DIKW Intelligence is sinds 2014 strategisch partner van ALFAM

ALFAM Consumer Credit is 100% dochter van ABN AMRO. Vanaf haar start in 1981 zijn zij uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse organisaties die leningen verstrekt aan particulieren en de kleinzakelijke markt. Zij bieden leningen aan via de merken Alpha Credit Nederland (ACN), DEFAM en GreenLoans.

Strategisch Partnership sinds 2014

ALFAM ziet DIKW intelligence als strategisch partner op het gebied van haar data strategie en de implementatie ervan. Wat begon als een enkele opdracht voor de afdeling Risk is inmiddels uitgegroeid tot een samenwerking waarin DIKW Intelligence als onderdeel van het BI team het complete spectrum van Informatievoorziening op zich neemt en zowel intern als extern op meerdere vlakken de informatie levert.

Meerdere projecten zijn inmiddels tot een goed einde gebracht: Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan de ontwikkeling van het datawarehouse, het implementeren van een self-service reporting laag maar ook het leveren van de IFRS en BASEL data richting de moederbank.

*

“In een wereld waarin niet alleen de interne informatie voorziening belangrijk is maar waarin ook de verantwoording richting regulerende instanties een steeds grotere rol gaat spelen laat het BI team zien dat het van vele markten thuis is. Het is team is in staat om snel te schakelen om te voldoen aan de diverse vraagstukken die spelen en DIKW is als partner in staat om in te spelen op de (resource)behoefte van het moment.“

Arjan van den Berg

 DIKW vult deze behoefte in door profielen te leveren die inspelen op de actuele vraag. Van ETL developers, tot reporting                       specialisten of data scientists.  Al naar gelang de behoefte moet het team dusdanig geformeerd zijn dat er effectief                                 geleverd kan worden. Daarnaast denkt DIKW mee over de visie en de roadmap van BI om tijdig in te kunnen spelen op                           de veranderingen op het gebied van  data in de wereld van het consumptief krediet.


ALFAM Consumer Credit

Nick Wong studeerde aan de HEAO in Amsterdam. Hij koos daarvoor de juridische richting, maar had wel een commercieel vakkenpakket. Hij wist al vroeg dat hij met mensen wilde werken. In 1997 werd hij overgehaald om bij een softwarebedrijf de BI producten te gaan verkopen. Zo rolde hij bij een technisch bedrijf de wereld van de data in.  Nick is analytisch en een bruggenbouwer. En hij weet een klant goed te doorgronden, zodat hij weet wat er in een bedrijf gebeurt. Nick is geen techneut, maar kan wel de vertaalslag maken. Hij maakt data inzichtelijk voor de klant, kan op alle niveaus schakelen en wil graag met de klant mee groeien. Maar aan de andere kant wil hij ook dingen onderzoeken die nog niet eerder zijn gelukt.    Binnen DIKW probeert Nick de verschillende takken te verbinden en deze zo aan te bieden aan het MKB. Bluemine is er om de klant te ontzorgen. De consultancy tak is er om de oplossingen te implementeren en de Academy is voor opleiding. Zo kan DIKW een compleet pakket aan de kant aanbieden. Daarnaast probeert Nick aan klanten altijd de vertaalslag te maken naar een investering in data. Een investering die zich terugverdient. Dit proces is Return on Data (RoD).    De wereld verandert en DIKW verandert mee. DIKW biedt een totaaloplossing voor de klant. Het is dan ook de bedoeling dat dit duidelijk is en zo de klant op meerdere manieren aan DIKW  bindt. Maar dat verandermanagement traject op het commerciële vlak dat is waar Nick zich mee bezig houdt.