Nick Wong, Hugo Koopmans DIKW, artificial intelligence, data science, data gedreven

Whitepapers

Hoe transformeer ik mijn organisatie tot een data gedreven analytische winnaar?

Wat is er nodig om een data gedreven analytische organisatie te worden?

De hoeveelheid data groeit elke dag. Met de groei van data groeit ook de beschikbaarheid van data. Maar als bedrijf of organisatie wilt u weten wat deze data voor u kan betekenen en of het u concurrentievoordeel kan opleveren, kosten kan besparen en de juiste middelen inzet zodat u de juiste en beste beslissingen neemt. Kortom, hoe zet u de beschikbare hoeveelheid data efficiënt in, voegt het waarde toe en kunt u dit omzetten in een competitief voordeel voor uw organisatie.

Om dit competitieve voordeel met data te behalen en een analytische winnaar te worden moet uw bedrijf of organisatie zichzelf een aantal vragen stellen. Welke data heb ik nodig die relevant is en welke data niet? Vaak is niet alle data nodig om te komen tot de oplossing van een complex probleem. Het gaat om het selecteren van relevante data om tot het gewenste resultaat te komen. Welke informatieproducten zijn er nodig? Hoe kan artificial intelligence (AI) het bedrijf of de organisatie helpen. Gaat het om een data science of meer data management of data analytics? En welke veranderingen zijn er nodig in de organisatie om voordeel en waarde te creëren met data. Zijn de randvoorwaarden er? Zijn de werknemers en andere stakeholders er klaar voor? Is er genoeg financiële ruimte? Hoe zit het met de facilitaire diensten? Kortom, is een hele transformatie nodig? Dit zijn allerlei vragen die beantwoordt moeten worden wil een organisatie klaar zijn om te transformeren naar een data gedreven analytische winnaar.

De specialisten van DIKW hebben ervaring in het transformeren naar een data gedreven organisatie. Zij kunnen met hun jarenlange kennis en praktijkervaring snel en helder uitleggen wat er nodig is en welke meerwaarde data voor u kan opleveren. Wilt u eerst meer weten? In onze whitepapers leest u onder andere uit wat de (toegevoegde) waarde van een data gedreven organisatie is en wat er allemaal nodig is als u uw data warehousing appliance wil vervangen. En hoe kunnen data science toepassingen waarde creëren voor uw business. Kortom, u leest alles over de mogelijkheden en welke onderdelen en toepassingen die van belang zijn om een data gedreven organisatie en een analytische winnaar te worden.

Designed for change

Designed for change

Wat is de waarde van een datagedreven organisatie?…

Lees meer

Datawarehouse appliance vervangen

Datawarehouse appliance vervangen

Checklist voor de keuze van een SQL database voor …

Lees meer

Waarde creëren met data science

Waarde creëren met data science

Van data naar informatie, naar kennis en wijsheid…

Lees meer