Geruisloze transitie naar Microstrategy voor VLC & Partners

DIKW en MicroStrategy bekronen nieuwe samenwerking met gezamenlijke klant

microstrategy nieuws artikel websiteDIKW heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met MicroStrategy® , een wereldwijde, toonaangevende leverancier van enterprise analytics en mobility software.

Wij gaan de oplossingen van MicroStrategy implementeren bij klanten om zo meer waarde uit data te creëren. VLC & Partners is de eerste gezamenlijke klant, een erkend bedrijf op het gebied van risicomanagement, verzuim, pensioen en private insurance waarvoor een compleet business intelligence platform is gerealiseerd.

Twee jaar geleden stond VLC & Partners voor de uitdaging het datamanagement op een hoger plan te krijgen en tegelijkertijd beter te kunnen sturen op basis van data. Na een interne analyse heeft DIKW een Intelligence Roadmap opgesteld, waarbij de huidige en gewenste situatie in kaart zijn gebracht. Uitgangspunt was altijd: datamanagement moet steeds meer toegevoegde waarde leveren. De tooling die in de beginperiode voldeed, bleek op de lange termijn niet meer aan te sluiten bij de ambities van VLC & Partners en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van digitalisering. DIKW heeft samen met VLC & Partners gezocht naar tooling en een partner, die de transitie snel en adequaat kon uitvoeren en de organisatie nog verder kon helpen op het gebied van data en digitalisering.

Een geruisloze en snelle transitie

Na het realiseren van een zeer geslaagde Proof of Concept heeft VLC & Partners gekozen voor MicroStrategy. Onder hoge druk van slechts 8 weken zijn alle bestaande dashboards, autorisaties en middleware succesvol geïmplementeerd. Coen Vermeulen, Manager Change & IT bij VLC en Partners, heeft hoge verwachtingen van de samenwerking tussen DIKW en Microstrategy.

“DIKW heeft wederom laten zien, dat het een zeer waardevolle partner is en in staat is blijvend te vernieuwen door de succesvolle samenwerking met MicroStrategy. In een zeer korte tijd hebben zowel MicroStrategy als DIKW een prestatie van formaat neergezet.”

Waarde halen uit data

Door de invoering van het business intelligence platform, voorzien van MicroStrategy oplossingen, is VLC & Partners nog beter in staat kort cyclisch te sturen. Tevens is de basis gelegd voor verdere optimalisatie van de bedrijfsresultaten. Mark van Berkel, Managing Partner van DIKW, is blij met de strategische samenwerking met MicroStrategy. “De beschikbaarheid van data neemt exponentieel toe. De overvloed aan data vereist een goed doordachte, continue en systematische aanpak, behandeling en analyse van deze data. DIKW levert meer dan twintig jaar kennis en ervaring alsmede bewezen methodieken als het gaat om datamanagement en business intelligence. Nu we door deze samenwerkingsovereenkomst ook de krachtige analytics technologieën van MicroStrategy bij onze klanten gaan inzetten, zijn wij nog beter in staat hen te voorzien van oplossingen die waarde halen uit data. De manier waarop we gezamenlijk de kwaliteit van het datamanagement bij VLC & Partners hebben geoptimaliseerd, belooft veel voor de toekomst.”

Ruwe data omzetten in waardevolle inzichten

Dirk Verweij, General Manager Netherlands & Nordics bij MicroStrategy, heeft hoge verwachtingen van de samenwerking met DIKW. “DIKW heeft veel ervaring in het leveren van succesvolle Business Intelligence oplossingen en beseft dat analytics het verschil kunnen maken. We leven immers in een tijd waarin de hoeveelheid beschikbare data alleen maar toeneemt en de tijd die je hebt om de koers van een organisatie bij te sturen gering is. Juist dan heb je strategische partners nodig die je als organisatie helpen ruwe data om te zetten in waardevolle inzichten. Ik ben ervan overtuigd dat DIKW en MicroStrategy hiervoor de perfecte combinatie is.”

Nieuws

Data science opleidingen gaan weer van start! door marco — last modified 08-02-2022
Vanaf 21 september start ons succesnummer weer! Twaalf weken data science in R, we hebben er weer zin in
Aedes data science workshop 2 van 3 door marco — last modified 07-02-2022
Voor Aedes organiseert DIKW drie workshops data science
Op zoek naar de speld in de hooiberg door marco — last modified 07-01-2022
Stichting 12q haalt geld op voor onderzoek
Tour for Life: In een spartaanse bubbel naar de finish door marco — last modified 15-10-2021
Fred Slimmens haalt fantastisch bedrag op voor kankeronderzoek

Business Intelligence recente blogs

Lead consultant en manager Business Analytics Patrick Meulstee door Nick van de Venn — last modified 06-04-2023
Over remote werken op Bonaire
30 jaar intelligence: Nieuwe uitdagingen om met data waarde toe te voegen door marco — last modified 08-02-2022
Van oude computerterminal naar smartphone
Op naar een mooi data gedreven 2022! door marco — last modified 14-12-2021
Data gedreven organisatie dient blijvend te worden gevoed

Business Intelligence Nieuws & Evenementen

Geruisloze transitie naar Microstrategy voor VLC & Partners door marco — last modified 24-01-2022
DIKW en MicroStrategy bekronen nieuwe samenwerking met gezamenlijke klant
Veneco ontbijtsessie over analytics door marco — last modified 11-11-2021
Op 21 januari was DIKW aanwezig tijdens een ontbijtsessie op uitnodiging van Veneco. DIKW mocht aan mooie klanten van Veneco een presentatie geven over de mogelijkheden van Analytics
EXASOL en DIKW Intelligence door marco — last modified 22-10-2021
EXASOL en DIKW Intelligence gaan samenverwerkingsverband aan