Tour for Life: In een spartaanse bubbel naar de finish

Fred Slimmens haalt fantastisch bedrag op voor kankeronderzoek

Fred Slimmens (ALFAM) fietste van 29 augustus t/m 5 september de Tour for LIfe. Een fietstocht die begon in Italië en eindigde in Nederland. Tijdens deze fietstocht wilde Fred zo veel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar kanker. Fred werd door veel mensen en bedrijven gesponsord. Ook DIKW sponsorde Fred tijdens de fietstocht en we moedigde hem aan op onze social media kanalen. 

Fred fietste de tocht helemaal uit. Zelf was hij enigszins verbaasd over goed hij getraind was. De verschillende etappes voerde hem door prachtige landschappen en over bergen in Italië, Frankrijk en België. 

Binnen de grote groep deelnemers was er veel saamhorigheid en er was een groot groepsgevoel. Iedereen stond voor elkaar klaar en hielp elkaar. Elke deelnemer heeft een persoonlijke link met kanker. Iedereen kent mensen die vechten tegen de ziekte of kent mensen die dierbaren zijn verloren aan kanker. 

Soms kreeg Fred geld gedoneerd van mensen die hij niet kende, maar die toch een connectie voelden met het doel en de missie van de Tour for Life. Ook de kracht en invloed van social media is goed te merken. Na elke update die Fred op zijn social media kanalen plaatste kwam er weer geld binnen.  

Fred haalde het fantastische bedrag van €10.407,15 op voor onderzoek naar kanker. Over dit succes was hij zelf ook enigszins verbaasd. Bij DIKW zijn we trots op Fred en het geweldige bedrag dat hij bij elkaar heeft gefietst. 

De Tour for Life was een unieke ervaring. Op de vraag of hij volgend jaar weer meedoet aan deze unieke fietstocht was het antwoord dat veel mensen in de herhaling gaan vanwege de sfeer en beleving, maar dat hij zelf niet zal meedoen. De noodzakelijke inspanningen om dit avontuur tot een goed einde te brengen zijn daarvoor te groot. Maar Fred liet wel weten dat over aantal jaren zijn oudste zoon waarschijnlijk in zijn voetsporen zal treden. Fred zal dan als begeleiding mee gaan, zoals zijn zoon hem tijdens deze editie hielp. 

Meer over de Tour for Life vind je op de website en lees ook het eerdere interview dat we met Fred hadden.

Nieuws

Op zoek naar de speld in de hooiberg door Marco van den Doel — last modified 07-01-2022
Stichting 12q haalt geld op voor onderzoek
Black Friday deal! door Marco van den Doel — last modified 25-11-2021
Black Friday: 1000,- euro korting op onze opleidingen (CDSP & CDEP)

Meest recente blogs

30 jaar intelligence: Nieuwe uitdagingen om met data waarde toe te voegen door Marco van den Doel — last modified 25-01-2022
Van oude computerterminal naar smartphone
De fascinerende wereld van testen door Marco van den Doel — last modified 30-12-2021
Verwacht het onverwachte
Verzekeraar creëert meerwaarde met slimme data hub door Marco van den Doel — last modified 20-12-2021
Klant maakt met betere voorspellingen met data

Nieuws & Evenementen

EXASOL en DIKW Intelligence door Marco van den Doel — last modified 22-10-2021
EXASOL en DIKW Intelligence gaan samenverwerkingsverband aan
Spitten in Data door Marco van den Doel — last modified 11-11-2021
Steeds meer ondernemingen slaan grote hoeveelheden data op, in de hoop daar vroeg of laat hun voordeel mee te doen
Video impressie Hackathon 13 september 2017 door Marco van den Doel — last modified 22-10-2021
Video impressie Hackathon 13 september 2017