AEDES innovatie boost datascience powered by DIKW

De innovatie boost van AEDES is binnen gehaald door de werkgroep Big data

AEDES innovatie boost datascience powered by DIKWIn 2019 is AEDES begonnen met de werkgroep Big Data.  In deze werkgroep zijn in 2019 en in begin 2020 een drietal workshops data science georganiseerd in samenwerking met DIKW Academy. De workshops waren er op gericht om binnen de voor de woningcorporaties relevante thema’s met data science aan de slag te gaan en de resultaten op een open en deelbare manier te ontwikkelen en te delen tussen corporaties. Naar aanleiding van deze workshops is door de werkgroep een beroep gedaan op het innovatiebudget dat door AEDES beschikbaar is gesteld. 

De werkgroep(Leontine en Theo) heeft met een succesvolle pitch budget gewonnen om te investeren in het verder brengen van data science bij woningcorporaties.

DIKW partner in datascience voor woningcorporaties

Het doel van de werkgroep is om meer kennis op te doen van data science en deze kennis op een moderne en open manier te delen met aangesloten corporaties.

  1. Meer kennis opdoen over data science. DIKW Academy biedt  de opleiding tot Certified Data Science Professional (CDSP) aan, dat is een opleiding van 12 dagen met een heel breed scala aan data science onderwerpen. De opleiding wordt specifiek aangepast en toegespitst op onze doelgroep met een selectie van de meest relevante data science onderwerpen voor woningbouwcorporaties. De track bevat een op maat gemaakte opleiding voor data gedreven analisten.  
  2. Open toegang tot het resultaat. Voor het voorspellen van mutatiegraden hebben we in de workshop laten zien hoe we het resultaat van deze analyse beschikbaar kunnen maken via een code repository zoals Github. Aedes heeft een eigen Github repository waarin we analyses en data science scripts in de programmeertaal R beschikbaar gaan maken. De opleiding heeft een sterk zwaartepunt op de praktijkopdracht. De coaches van DIKW zullen de deelnemers, die in een klein team van max. 3 personen gaan werken aan een thema, helpen met het opleveren van een werkend algoritme voor het door het team zelfgekozen thema. 

We hebben de opleiding aangepast en twee specifieke tracks ontwikkeld, speciaal voor AEDES toegespitst op woningcorporaties.

In overleg met de werkgroep is het voorstel gedaan om twee tracks aan te bieden. Een Business Track van 3 dagen. En een Coding Track van 10 dagen. De deelnemers aan de Business Track treden op als product owner in de praktijkopdracht van de teams die aan de verschillende thema’s werken gedurende de opleiding.

Business Track (3 dg) 

Voor de Business Track is geen statistische voorkennis nodig. De belasting voor deze opleiding bestaat uit het bijwonen van de drie cursusdagen plus het werk als product owner bij het uitwerken van een datascience thema.

Coding Track (10 dg)

Voor de Coding Track is ervaring met programmeren wenselijk maar niet noodzakelijk. Ook is kennis van statistiek op eerstejaars academisch niveau wenselijk maar niet noodzakelijk. De studiebelasting voor de coding track is naast de 10 lesdagen die om de week worden gepland naar verwachting ook een dag zelfstudie in de week dat er geen lesdag is. Ook moet er tijd worden gereserveerd voor het uitwerken van de opdracht. 

Inmiddels is de coding track gestart en de business track staat op de rol voor begin 2021. De opleiding wordt corona proof gefaciliteerd bij DIKW Academy met maximaal 8 personen fysiek aanwezig. In de praktijk zijn we nu twee opleidingsdagen verder en komt de helft van de deelnemers fysiek en de andere helft online. De deelnemers zijn zeer tevreden met deze hybride opzet en kiezen wat ieder zelf het beste uitkomt.

We verwachten eind maart 2021 de eerste resultaten.

To be continued ...

Denk je nu: He wat gaaf zou een dergelijke op maat gemaakte datascience opleiding ook kunnen voor mijn bedrijf? Natuurlijk kan dat! Onze modulaire aanpak van het opleiding materiaal stelt ons in staat om zeer flexibel een aantal onderwerpen samen te stellen, denk hierbij aan textmining, processmining, social network analyse en natuurlijk een keur van machinelearning technieken en de noodzakelijke statistische achtergrond kennis. 

 

Nieuws

Data science opleidingen gaan weer van start! door marco — last modified 08-02-2022
Vanaf 21 september start ons succesnummer weer! Twaalf weken data science in R, we hebben er weer zin in
Aedes data science workshop 2 van 3 door marco — last modified 07-02-2022
Voor Aedes organiseert DIKW drie workshops data science
Op zoek naar de speld in de hooiberg door marco — last modified 07-01-2022
Stichting 12q haalt geld op voor onderzoek
Tour for Life: In een spartaanse bubbel naar de finish door marco — last modified 15-10-2021
Fred Slimmens haalt fantastisch bedrag op voor kankeronderzoek
DIKW in top 50 beste data science bedrijven door marco — last modified 22-10-2021
DIKW is één van snelst groeiende bedrijven volgens MKB Data Science rapport
De Tour van je leven door marco — last modified 22-10-2021
Fred Slimmens fietst van 29 augustus t/m 5 september de Tour for Life

Data Science recente blogs

ChatGPT for Business Intelligence door Nick van de Venn — last modified 18-09-2023
Chatten met je datawarehouse, utopie of werkelijkheid?
Intelligence Factory door Nick van de Venn — last modified 05-07-2023
Agile design thinking met een ML-ops sausje
Bayesiaanse Statistiek door Marc Jacobs — last modified 25-07-2022
Wiskundig raamwerk voor ouderwets leren

Data Science Nieuws & Evenementen

Spitten in Data door marco — last modified 11-11-2021
Steeds meer ondernemingen slaan grote hoeveelheden data op, in de hoop daar vroeg of laat hun voordeel mee te doen
Video impressie Hackathon 13 september 2017 door marco — last modified 22-02-2022
Video impressie Hackathon 13 september 2017
AEDES innovatie boost datascience powered by DIKW door marco — last modified 11-11-2021
De innovatie boost van AEDES is binnen gehaald door de werkgroep Big data