Verzekeraar creëert meerwaarde met slimme data hub

Klant maakt met betere voorspellingen met data

De klant is een verzekeraar en biedt verschillende producten op het gebied van verzekeringen en financieringen aan.

Bij de klant waren alle gegevens, zoals schaderapporten, klantgegevens, preventie checklists, verzekeringspolissen, etc. opgeslagen in verouderde systemen. Tevens wilde de klant een slag maken om meer data gedreven te gaan werken.

De vraag van de klant aan DIKW was tweeledig. De eerste vraag was om een data omgeving te ontwikkelen en te bouwen waar alle gegevens centraal worden verzameld en opgeslagen. De tweede vraag was om een aparte hub te creëren. Die hub was bedoeld om op basis van data van bepaalde producten voorspellingen te kunnen doen. 

Verzekeraar creëert meerwaarde met slimme datahubDIKW bouwde met de verzekeraar een MarkLogic Data Hub Platform waar met bepaalde gegevens uit de centrale hub rapportages en analyses konden worden gedaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoe aannemelijk is het dat een klant waarvan de verzekeringstermijn bijna verloopt kiest voor een verlenging? Of hoe groot is de kans op schade in een bepaalde periode? Om deze data te analyseren en voorspellingen te doen kan er op kosten worden bespaard en kunnen er strategische beslissingen worden genomen voor de toekomst. Dit helpt niet alleen de verzekeraar, maar ook haar klanten.

Tenslotte had de verzekeraar nog een vraag met betrekking tot het beheer van de data. De verzekeraar heeft niet de tijd en de mankracht in huis om alle data te beheren. Daarom heeft DIKW aangeboden om alle beheer van de data hub onder te brengen bij Bluemine. Bluemine is het customer data platform van DIKW. De data staat fysiek bij de verzekeraar en wordt beheerd door de specialisten van Bluemine.

Door het ontwikkelen en bouwen van de hub creëert de verzekeraar met de data meerwaarde voor de organisatie en haar klanten. Zo zorgt de data gedrevenheid voor lagere kosten, efficiëntere bedrijfsprocessen, een voorsprong op concurrenten en is men klaar voor toekomstige ontwikkelingen.

Data Warehousing meer Blogs

Van pizzakoerier naar business intelligence consultant door Nick van de Venn — last modified 15-12-2022
Het verhaal hoe Brian een vaste waarde werd binnen DIKW
Data management door Nick van de Venn — last modified 18-11-2022
Met vertrouwen bouwen op data

Data Warehousing recente Blogs

Van pizzakoerier naar business intelligence consultant door Nick van de Venn — last modified 15-12-2022
Het verhaal hoe Brian een vaste waarde werd binnen DIKW
Data management door Nick van de Venn — last modified 18-11-2022
Met vertrouwen bouwen op data
Bayesiaanse Statistiek door Marc Jacobs — last modified 25-07-2022
Wiskundig raamwerk voor ouderwets leren

Data Warehousing Nieuws & Events

Het DIKW model door marco — last modified 24-02-2022
In vier stappen waarde creëren met data
Laat data voor u renderen! door marco — last modified 08-02-2022
Bluemine: Analytics as a service
De fascinerende wereld van testen door marco — last modified 30-12-2021
Verwacht het onverwachte