Op naar een mooi data gedreven 2022!

Data gedreven organisatie dient blijvend te worden gevoed

Voor een data gedreven organisatie heb je meer nodig dan data, logica en tools. Data moet echt gaan werken voor je organisatie, het moet in het DNA gaan zitten en levend gehouden worden. Zoals ook iets wat leeft bestaat uit materie, informatie (DNA) en energie. Zoals... een kerstboom?

Op naar een mooi data gedreven 2022!Veel komt overeen. De kerstboom heeft een stam, takken, naalden (de materie), de cellen bevatten DNA. Geef de boom water en hij houdt het een aantal weken uit, maar dan is het wel over en kan de boom bij het afval. Maar wil een boom blijven leven dan heeft die wortels nodig om de voeding uit de grond op te kunnen nemen en blijvend energie te kunnen blijven creëren en te blijven leven. Net zoals uw data analytics, data management en data science. Dat dient niet alleen een project te zijn, zoals plaatsen van de kerstboom. Nee, het moet geborgd worden, ingebed in de organisatie. Niet alleen een tool implementatie, maar daarna ook levend gehouden worden. Telkens gericht op verbeteren. Iedere keer weer een stap.  De organisatie krijgt energie van de nieuwe inzichten en oplossingen en die energie dient ook weer gebruikt te worden om verbeteringen en innovatie aan te jagen. Laat data, informatie, kennis en de daaruit verkregen wijsheid een aanjager zijn voor uw organisatie.

Hoe is het met uw data gedreven organisatie? Is deze al geworteld? Geeft u het data management water? Blijft u verbeteren? Is de energie voelbaar of is het verzand? Stilstand is achteruitgang. Dat geldt ook voor voor uw data organisatie. Een data gedreven organisatie moet gedreven worden, georganiseerd. Meer weten? Neem gerust contact op. Wij helpen met raad en daad. Pragmatisch, maar wel structureel.  

Voor nu. Rust goed uit. En geef uw data gedreven organisatie in januari weer de nodige energie. Fijne feestdagen en een heel mooi 2022!

Business Intelligence Blogs

Bayesiaanse Statistiek door Marc Jacobs — last modified 25-07-2022
Wiskundig raamwerk voor ouderwets leren
R vs Python door Nick van de Venn — last modified 05-07-2022
Samenwerken is de sleutel

Business Intelligence recente Blogs

Bayesiaanse Statistiek door Marc Jacobs — last modified 25-07-2022
Wiskundig raamwerk voor ouderwets leren
R vs Python door Nick van de Venn — last modified 05-07-2022
Samenwerken is de sleutel
Je fietsroutes eenvoudig in kaart brengen... door Nick van de Venn — last modified 05-05-2022
Marcel-Jan doet het eenvoudig met behulp van Python.

Business Intelligence Nieuws & Events

30 jaar intelligence: Nieuwe uitdagingen om met data waarde toe te voegen door marco — last modified 08-02-2022
Van oude computerterminal naar smartphone
Op naar een mooi data gedreven 2022! door marco — last modified 14-12-2021
Data gedreven organisatie dient blijvend te worden gevoed
De waarde van data voor het MKB door marco — last modified 09-12-2021
Bluemine ontzorgt MKB door data beheer