Wim Lubbers, Jeroen Odijk, Marcel-Jan Krijgsman, DIKW, data engineer, data engineer opleiding, senior data engineer. data engineering, wat is een data engineer, wat is data engineering

Senior data engineer

“De data engineer beweegt zich op een evenwicht tussen datgene wat kan en datgene wat realistisch is.”

Senior Data Engineer DIKW

Een unieke omgeving waar passie, innovatie en ontwikkeling vooraan staan.

Jouw collega’s lopen over van passie voor hun vakgebied. Deze kennis delen zij graag met jou en andersom. Jouw nieuwe werkomgeving is zeer ondernemend. Er wordt continu geïnnoveerd met ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen. 

Je werkt in loondienst met de verdiensten, verantwoordelijkheden en vrijheid zoals een zelfstandige ondernemer. 

Het salaris is bovengemiddeld op basis van ons unieke MaximumDeal beloningsmodel. Je hebt maximale zeggenschap over je arbeidsvoorwaarden, welke je in samenspraak met je collega’s kan aanpassen.  
Jouw visie en ideeën en jouw (ongevraagde) feedback worden zeer gewaardeerd in onze platte organisatie. Vanzelfsprekend krijg jij de ruimte om jouw ideeën ook direct te implementeren.

Een echte aanpakker die overloopt van passie voor het vak

Jij bent een professional die nooit uitgeleerd is. Jij beperkt jezelf niet tot enkele specifieke tools en methodieken. Je hebt voldoende begrip en inzicht van verschillende concepten. Zo kan jij toepassen wat op dat moment het meest nodig is.

Je bent een teamplayer. Hoewel je projecten zelfstandig zult uitvoeren, werken we bij DIKW samen aan een mooi resultaat. Je denkt mee met jouw collega’s, adviseert tijdens projecten en beantwoordt vraagstukken van klanten.

Je durft initiatief te nemen waarbij je de kansen die je ziet ook benut, en je geeft gevraagd en ongevraagd advies. Deadlines zijn voor jouw geen risico maar een uitdaging. 

Een ervaren data engineer met ambitie

 • Je hebt ervaring met een aantal van de volgende tools:
  • Microsoft SQL & SSIS
  • Snowflake 
  • Informatica Powercenter 
  • Azure Data Factory 
  • Databricks
 • Je hebt ervaring met een aantal van de volgende omgevingen:
  • Javascript 
  • SQL 
  • Python
  • Scala 
  • PowerShell 
  • Spark
  • NiFi
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen binnen een NoSQL omgeving zoals MarkLogic, Hadoop of MongoDB
 • Je hebt kennis van data warehouses concepten en bekende datamodelleer methodieken
 • Je hebt ervaring met de scrum / agile methodiek

Als kers op de taart:

Affiniteit met sport? Jij mag je collega's verslaan  in onze “Dit Is Keihard Werken” poule waar we uitslagen van voetbalwedstrijden, GP races, tennistoernooien, wielerklassiekers, etc. voorspellen. Dit mag met behulp van AI ;-)


Solliciteren?

Aniel Narain
Tel: +31639338903 
Email: aniel.narain@dikw.com

Aniel Narain studeerde Technische Bedrijfskunde aan de HTS in Leeuwarden en deed 8 jaar daarna “General Management” aan Nyenrode . Bij toeval rolde hij in de jaren 90 de ICT in. Zijn bedrijfskundige achtergrond vind je terug in zijn werkwijze. Aniel denkt in structuren en is altijd op zoek om processen kwalitatief en meetbaar te maken. Er zijn altijd verbeteringen. Alles kan altijd beter. Aniel is resultaatgericht en denkt in oplossingen. Hij communiceert direct, is sterk analytisch en door zijn nuance blijft hij neutraal en weet hij voldoende afstand te bewaren. De toegevoegde waarde voor klanten is de frisse blik die Aniel mee brengt. Hij kan snel de analyse maken wat er in een bedrijf moet gebeuren. Hij denkt “Out of the box” en de oplossingen die worden geboden zorgen voor de klant en de organisatie een hoge gebruiksvriendelijkheid wat resulteert in klanttevredenheid. Aniel houdt zich voor zijn klanten met verschillende aspecten bezig en. Om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn gebruikt en implementeert hij uiteenlopende referentiemodellen. De Analytical Roadmap en het Analytical Capability Maturity Model (ACMM) zijn voorbeelden van die modellen. Om een beeld te krijgen hoe dit in de praktijk werkt verwijzen we naar dit whitepaper over geld en data.  De wereld verandert en in een veranderende wereld moet en kan altijd alles beter. Er zijn altijd betere en efficiëntere innovatieve oplossingen. Innovatie ontstaat vaak uit frustratie. Daarom zoekt DIKW voor zijn klanten altijd naar de beste Datawarehouse en Business Intelligence verbeteringen en oplossingen.

Andere vacatures

Data strategy consultant door marco — last modified 25-10-2022
“Data zonder inzicht is als een balkon zonder uitzicht.”
Senior business intelligence consultant door marco — last modified 25-10-2022
“Business Intelligence zorgt ervoor dat de business straks niet de loopgraven in hoeft.”
Medior business intelligence consultant door Nick van de Venn — last modified 25-10-2022
“Business Intelligence zorgt ervoor dat de business straks niet de loopgraven in hoeft”