Expert Explorer

De ExpertExplorer(tm) is een oplossing op het MarkLogic NoSQL platform die kennis in uw organisatie kan benutten die ligt besloten in uw documenten. Alle documenten, e-mails en projectdetails die in uw organisatie worden geproduceerd, zitten vol met kennis. Documenten bevatten expliciete kennis in tekst, maar met de kracht van semantisch zoeken kan ook verborgen (of impliciete) kennis worden gevonden. Hierin schuilt de unieke kracht van deze oplossing.

De juiste expert

In uw organisatie wilt u de juiste man / vrouw voor de baan, dus hoe kunt u de juiste expert vinden voor uw nieuwste project? Wie heeft de meeste kennis over deze specifieke technologie in uw organisatie? Alle individuen zijn gebonden door hun eigen sociale netwerk in de organisatie. Wat als u de kennis graaf van uw gehele organisatie zou kunnen bevragen? Inclusief de link naar de meest deskundige collega’s over een bepaald onderwerp? Hoe zit het met het starten van een chatsessie met de top 5 experts binnen uw organisatie in slechts één muisklik?

DIKW Intelligence is in staat om van uw organisatie de kennis graaf op te bouwen in slechts 8 weken. We laden alle beschikbare documenten, uw projectdocumentatie (van sharepoint, intranet, bestandssystemen, e-mail) in MarkLogic’s datalake. Bij inname van deze documenten verrijken we de documenten met meta-data, en we voegen labels toe aan alle verschillende objecten die het datalake instromen. Als we de inhoud van de documenten niet willen ontsluiten kunnen we de verrijkte meta-data gebruiken om informatie over wie wat weet over welk onderwerp gebruiken. Het meest interessante deel zijn de deskundigen die bijdragen aan de projecten met het meest specifieke onderwerp. Met deze informatie in de hand ontwikkelen we een op maat gemaakt page-rank algoritme (vergelijkbaar met dat van de zoekmachine van Google), die we implementeren in MarkLogic’s zoekmachine. De gebruikersinterface is vergelijkbaar met wat u kent van internet zoekmachines, aangevuld met aanpasbare faceted-search. Om de kennis te ontsluiten wordt ook gebruik gemaakt van moderne data visualisatie technieken van Keylines. Deze visualisatie wordt ook wel het organisatiebrein genoemd.

Semantisch zoeken

Parallel aan het verrijken van de documenten beginnen we aan het ontwikkelen van een ontologie die het kennisdomein van uw organisatie beschrijft. Met deze ontologie kunnen we een verdere verbetering realiseren van de manier waarop de expertkennis wordt vastgelegd. Het NoSQL platform van MarkLogic is klaar om de in deze ontologie beschreven concepten als zogenaamde ‘triples’ op te nemen in het data lake. Deze ‘triple-store’ legt de relatie tussen concepten in de ontologie en expertkennis van deskundigen die is vastgelegd in de door hen geproduceerde, verrijkte documenten. Op deze manier creëren we een kennis graaf die kan worden bevraagd met behulp van de nieuwste technologie-query in semantisch zoeken genaamd SPARQL.

Meer weten?

Bent u klaar voor de volgende stap in het gebruik van de kennis in uw organisatie? Wilt u in staat zijn om de top experts in uw organisatie op een specifiek onderwerp bij elkaar te brengen met één klik? Neem contact op, en wij zullen u verbazen met de kracht van big data in combinatie met semantisch zoeken!