Onze ervaring met Big Data

Voor de definitie van big data gebruiken we een verwijzing naar het boek van Viktor Mayer-Schönberger en Kenneth Cukier Big Data: A Revolution that Will Transform How We Live, Work, and Think”. Hierin richten zij zich met name op het aspect van het nut, en waarom het volume relevant is.

“Het vermogen van de samenleving om informatie op nieuwe manieren te gebruiken om nuttige inzichten of goederen en diensten van waarde te creëren.” En ook in relatie tot de grootte : “Dingen die je kunt doen op grote schaal , die niet kunnen worden gedaan op een kleinere , om nieuwe inzichten te verwerven of nieuwe vormen van waarde te creëren.”

Bij DIKW hebben we de afgelopen tijd een aantal zeer diverse projecten gedaan op het gebied van Big data.

Expert Explorer

De DIKW Export Explorer indexeert al uw bedrijfsdocumenten (documenten, emails, CV’s sharepoint content) en verbindt de kennis in die documenten aan de mensen die deze documenten geproduceerd hebben. Hiermee creëer je de ultieme HR oplossing voor het vinden van experts binnen uw bedrijf.

Situational Awareness

Voor de Nationale Politie hebben we een innovatie ontwikkeld voor het managen van calamiteiten. Situational Awareness is noodzakelijk voor een officier van dienst bij een ernstig incident. De informatie stroom tijdens een dergelijk incident kan zeer groot en divers zijn. Door een datalake in te richten en het Object Based Intelligence (OBI) raamwerk van onze partner MarkLogic te implementeren waarmee ‘112’ berichten, ANPR kenteken voertuig herkenning en social media in realtime worden geanalyseerd hebben wij laten zien vooruitstrevende big data analytics toepassingen te kunnen implementeren.

Track & trace service

Kijkt u wel eens online waar uw pakketje blijft? Als het met DHL Parcel wordt bezorgt vindt de oplossing van DIKW uw track & trace code in minder dan 150 milliseconden tussen de meer dan een half miljard codes. Wij hebben in record tempo een bigdata cluster ontwikkeld voor DHL Parcel zodat de track & trace service mee groeit met de immense groei van het aantal bezorgde pakketten. Voor dit project hebben wij in 2016 een  Computable award gewonnen!

Big Data Opportunity Scan

Vanuit de ervaring van DIKW met bigdata toepassingen hebben wij een methodiek ontwikkeld waarmee we samen met u via een aantal workshops een roadmap voor uw bedrijf kunnen opstellen. Deze roadmap geeft u inzicht waar uw kansen en uitdagingen liggen op het gebied van bigdata op de korte en middellange termijn.

Vraag een Big Data Opportunity scan aan voor uw bedrijf!

Nieuwsberichten over Big Data

Organisatie-geheugen

2-2-2016|0 Comments

Een van de meest waardevolle assets van uw organisatie zijn de geregistreerde gegevens. Het is noodzakelijk om deze gegevens “bronsysteem onafhankelijk” en in authentieke toestand op te slaan in het Enterprise Memory (EM).