DIKW Intelligence adviseert klanten bij het inrichten en onderhouden van hun informatie behoefte. De informatievoorziening van uw organisatie omvat verschillende disciplines, zoals het inrichten van een gegevenspakhuis (of datawarehouse); het inrichten van management- en stuur informatie (rapportages en performance management) en het inrichten van een analyse omgeving voor het ‘minen’ van uw data. In al deze disciplines kunt u DIKW Intelligence om advies vragen en ervan verzekerd zijn dat wij u kunnen helpen met het realiseren van uw doelstelling op ons vakgebied.

Wij doen dit aan de hand van het DIKW intelligence proces waarbij de hiërarchie van informatie een belangrijke rol speelt. Van data naar informatie, van informatie naar kennis, en van kennis naar wijsheid. Deze D-I-K-W activiteiten worden ingevuld door technische mensen met een bedrijfskundige achtergrond en bedrijfskundige mensen met een technisch achtergrond. Onze mensen zijn geselecteerd om optimaal te presteren op het snijvlak tussen “Business” en “IT”. Door deze multifunctionaliteit zijn de mensen van DIKW in staat om snel tot de kern van de problemen te komen en deze vakkundig voor u op te lossen.

De informatiegerelateerde adviesdiensten die de consultants van DIKW Intelligence aan uw organisatie kunnen leveren, in zowel detacherings- als in projectverband, zijn o.a.:

  • Tool expertise op het gebied van Business Intelligence tools van Microsoft, Oracle, Yellowfin, SAP, Crystal Reports, SAS, IBM, Cognos, Informatica, Chordiant, Unica, SPSS, Pentaho)
  • Informatieanalyse / business analyse / technische analyse
  • Projectleiding / projectmanagement (Agile, Scrum, Six Sigma, Prince 2)
  • Informatiearchitectuur
  • Data Mining & Analytics (analyse ontwerp en realisatie van kans modellen voor (krediet)risco, churn en x&upsell mogelijkheden) • Marketing Intelligence (klantwaarde modellen, next-best-action marketing, online/offline klant contact strategie, customer journey analyse, web analytics)

DIKW Intelligence herbergt als een van de grootste Business Intelligence expertise organisaties van Nederland een breed scala aan specialisaties. Hier vindt u dan ook een opsomming van een aantal van deze specialisaties en onze visie hierop.