Op 25 oktober 2017 heeft de officiële feestelijke opening van het nieuwe kantoor van DIKW en de de start van het Nieuwegein Data Lab (NGDL) plaatsgevonden. Voor meer informatie over het Nieuwegein Data Lab, zie hier.

De openingsplechtigheid werd gedaan door de Burgemeester van de Gemeente Nieuwegein, de heer F.Th.J.M. (Frans) Backhuijs. Door het indrukken van een rode knop werd de LoRa netwerk Gateway in gebruik genomen. Deze gateway vult een lacune in het LoRa netwerk in de gemeente Nieuwegein. Een LoRa netwerk wordt gebruikt om verschillende soorten apparaten (waaronder sensoren) en computers op een eenvoudige en snelle manier aan elkaar te koppelen. Het LoRa netwerk speelt een belangrijke rol in Smart City concepten.

In zijn toespraak benadrukte de burgemeester het belangrijk te vinden dat de bedrijven in Nieuwegein met elkaar in gesprek gaan over thema’s zoals: eigenaarschap van data, uitwisseling van data, veiligheid van data en de benodigde technologie. De burgemeester wil het overleg tussen bedrijven stimuleren waarbij het Nieuwegein Data Lab een uitstekende verbindende rol zou kunnen vervullen.

Foto impressie: