Nieuwegein, 7 September 2017 – De Duitse software fabrikant, EXASOL uit Nürnberg, is een reseller samenwerkingsverband aangegaan met DIKW uit Nieuwegein, een Nederlandse expertise organisatie in Business Intelligence, Data Science en Data Warehousing.

De samenwerking met DIKW zorgt ervoor dat de eenvoudig te gebruiken en zeer schaalbare analytische database oplossing van EXASOL, en de daarbij behorende training – en implementatie services, beschikbaar komt voor bedrijven op de Nederlandse markt.

“DIKW was al een tijdje op zoek naar een analytische SQL database die schaalbaar is over meerdere computers van enkele Gigabytes tot aan Petabytes, en die zowel on premise als in de cloud kan worden toegepast. Daarbij is EXASOL volgens de TPC-H benchmark ook nog eens de snelste analytische SQL database op dit moment.”, zegt Michael Doves, Managing Partner van DIKW.

“De Total Cost of Ownership (TCO) van traditionele analytische database tools zijn vaak aan de hoge kant. We zien een grote behoefte bij onze cliënten voor een tool die weinig menselijke administratie vergt en waarbij de kosten van de licentie kan worden afgestemd op zowel de elektronische data grootte als het te gebruiken RAM werkgeheugen. Hierdoor zijn vooraf geen schattingen nodig voor de benodigde database capaciteit en hoeven er geen grote initiële investeringen te worden gedaan. Think big en act small is hier zeker van toepassing.”, zegt Doves.

“De nieuwe samenwerking helpt EXASOL om voet aan de grond te zetten in Nederland, een strategisch doel in 2018”, zegt EXASOL’s Partner Evangelist Christian Langmayr.

“DIKW heeft veel ervaring met het leveren van succesvolle Data Warehouse implementaties in de Nederland”, zegt Langmayr. “Met de reputatie en kennis van DIKW hebben we er alle vertrouwen in, dat ons samenwerkingsverband aan de vraag naar klantgerichte en eenvoudig te implementeren data warehouse oplossingen van EXASOL kan voldoen.”

About EXASOL
EXASOL is passionate about helping companies to run their businesses smarter and drive profit by analyzing data and information at unprecedented speeds. The company develops the world‘s fastest database for analytics and data warehousing, and offers first-class know-how and expertise in data insight and analytics. The in-memory analytic database is the first database to combine in-memory, columnar compression and massively parallel processing, and is proven to be the world‘s FASTEST, topping the list in the TPC-H Benchmark tests for performance. For more information, go to www.exasol.com

Over DIKW
DIKW is een onderneming die bestaat uit een aantal kernactiviteiten op het gebied van informatiemanagement. DIKW realiseert – en geeft uitvoering aan de exploitatie van business Intelligence en Data Science voor opdrachtgevers. In DIKW’s visie is data één van de belangrijkste bedrijfsmiddelen, die wanneer optimaal benut van grote toegevoegde waarde kan zijn voor een organisatie. DIKW helpt u de kracht van uw informatie te benutten en te vergroten. Met de juiste inzet van uw informatie verhoogt u de effectiviteit en efficiency. Wij noemen dit het Intelligence proces en dit levert u Kennis en Wijsheid. Ga naar www.dikw.com