Malcolm Halfhuid

Business Intelligence Consultant | Data Engineer Specialist
Malcolm Halfhuid

"The beautiful thing about knowledge is nobody can take it away from you” 

Telefoon:+31303078743

E-mail: malcolm.halfhuid@dikw.com

Malcolm Halfhuid studeerde Bedrijfs Informatie Technologie (BIT) aan de Universiteit Twente. Na zijn studie ging hij aan de slag bij consultancybureau Accenture. Als consultant werkte hij daar aan BI projecten en als informatie analist.

Malcolm bijt zich graag vast in projecten, maar verliest daarbij niet het grotere plaatje uit het oog. De details zijn niet zo interessant voor de klant, die wil graag het uiteindelijke resultaat zien. Malcolm luistert goed naar de klant en hij wil die zo goed mogelijk helpen en de zaken inzichtelijk maken. Hij zorgt dan ook dat er een goed onderscheid is tussen hoofd- en bijzaken. Malcolm heeft een bijzondere interesse in het ontdekken van patronen via sensoren en IOT.

Als referentiemodel gebruikt Malcolm vaak de DIKW Accelerator, oftewel het DIKW model. Malcolm komt vaak bij klanten die nog over ruwe data beschikken. Met andere woorden, de data is nog niet geïntegreerd en ondergebracht in een platform. De data integreren, categoriseren en inzichtelijk maken is een voorwaardelijke stap om de data science waardeketen te doorlopen. Meer over de data science waardeketen in dit whitepaper

Veel projecten worden vaak enthousiast gestart, maar het ontbreekt soms aan het juiste platform om echt goede informatie te ontsluiten en inzichtelijk te maken en daar kennis en meerwaarde voor te creëren. Bij DIKW zorgt Malcolm met zijn achtergrond in zowel bedrijfskunde en informatica dat projecten het gewenste resultaat voor de klant oplevert. Een combinatie van bedrijfskunde en informatica zorgt er voor dat DIKW voor zijn klanten altijd naar de beste Business Intelligence verbeteringen en oplossingen zoekt. 

Collega's van Malcolm

Brian Lens door admin — last modified 03-09-2021
Data Warehouse Consultant
Cis van de Louw door admin — last modified 03-09-2021
Business Intelligence Consultant
Dinand Kleijbeuker door admin — last modified 03-09-2021
Business Intelligence Consultant
Driss Taibi door admin — last modified 03-09-2021
Business Intelligence Consultant
Hans Tacken door admin — last modified 03-09-2021
Data Engineer